VHBL

Článok 2 - Disciplinárne tresty Tlačiť E-mail

1. Jednotlivcom (hráčom, rozhodcom) je možné uložiť tieto tresty:
• napomenutie
• finančnú pokutu
• zastavenie činnosti
• vylúčenie z činnosti v hokejbale

2. Kolektívom je možné uložiť tieto tresty:
• napomenutie
• finančnú pokutu
• zastavenie činnosti
• vylúčenie zo súťaže

3. Napomenutie je možné uložiť jednotlivcovi alebo kolektívu, ak od jeho posledného disciplinárneho trestu uplynula doba najmenej 1 rok. Dobou od posledného trestu sa rozumie u napomenutia a finančnej pokuty doba od priestupku, u ostatných trestov doba od ich skončenia, u podmienečných trestov doba od skončenia skúšobnej lehoty.

4. Finančnú pokutu je možné uložiť do výšky: 50 EUR (jednotlivec) a 100 EUR (kolektív)
Finančnú pokutu je možné uložiť súčasne s iným trestom, avšak musí byť vždy uložená za priestupok podľa sadzobníka trestov A3, A4, A5, A6, B1 a B2. Uložením finančnej pokuty nie sú riešené prípadné finančné náhrady previnilca voči neprevinilcovi. Finančnú pokutu podľa Sadzobníka trestov môže uložiť i príslušná ŠTK u previnených v bodoch A8, A13, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9 bez odovzdanie prípadu na riešenie DK. V prípade závažných či nejasných priestupkov musí byť riešenie prípadu odovzdané DK.

5. Zastavenie činnosti (ďalej len ZČ) je možné uložiť jednotlivcovi alebo kolektívu. Trest zastavenia činnosti je možné uložiť ako:
• Špecifikovaný trest zastavenia činnosti na určité stretnutia. Špecifikovaný trest ZČ sa vzťahuje na stretnutia uvedené v rozhodnutí. Vo svojom rozhodnutí DK presne určí celkovú dobu ZČ. Špecifikovaný trest ZČ nesmie presiahnuť celkovú dĺžku 12 mesiacov.
• Ak nie je žiadny dôvod, trest ZČ kolektívu bude uskutočnený odpočítaním troch bodov družstvu (družstvám) za každé stretnutie, ktoré spadá pod zastavenú činnosť.

6. Ak je jednotlivec v stretnutí potrestaný trestom v hre (TH), alebo sa dopustí závažného priestupku pred stretnutím alebo po ňom, ktorý by mal za následok udelenie TH a ktorého si nevšimli rozhodcovia a hráč za neho nebol potrestaný v priebehu hry a túto skutočnosť uvedie pri podpise Zápisu o stretnutí po jeho skončení rozhodca alebo kapitán družstva, má jednotlivec automaticky zastavenú činnosť až do uzavretia prípadu príslušnou disciplinárnou komisiou. Táto doba sa započítava do dĺžky trestu.

7. Vylúčenie zo súťaže je možné uložiť družstvu, ktoré sa dopustilo zvlášť závažného priestupku.

8. Vylúčenie z činnosti v hokejbale je možné u jednotlivcov, ktorí sa dopustili zvlášť závažného priestupku. Za zvlášť závažné priestupky sa považuje najmä opakované hrubé chovanie a vyhrážanie, fyzické napadnutie hráča, funkcionára, rozhodcu alebo diváka bez i so zranením, narušenie regulárnosti súťaže, či za opakovaný priestupok, ktorý bol spáchaný v posledných 5 rokoch. Ďalej je tento trest možné uložiť v súvislosti so spáchaním trestného činu.
 

Najviac gólov

Filip Tekula (NHA)   22
Sebastián Knob (BRE)   18
Juraj Lutonský (VTV)   15
Sebastián Dúcky (VTV)   12
Michal Oháňka (VTV)   11
Celková tabuľka

Najlepší­ nahrávač

Damián Prevaj (BRE)   15
Martin Macháč (NHA)   12
Marek Scheuer (NHA)   11
Matej Hejsek (WDO)   11
Kamil Rabatin (WDO)   10
Celková tabuľka

Najviac bodov

Filip Tekula (NHA)   31
Sebastián Knob (BRE)   24
Juraj Lutonský (VTV)   24
Damián Prevaj (BRE)   23
Sebastián Dúcky (VTV)   20
Celková tabuľka