VHBL

Článok 6 - Oznamovanie a evidencia trestov Tlačiť E-mail

1. Rozhodnutie disciplinárnej komisie sa vyhotoví písomne a musí obsahovať:
• meno alebo označenie previnilca
• priestupok, za ktorý je trest uložený
• presné označenie trestu vrátane článku, podľa ktorého bol uložený
• údaj o dĺžke alebo výške trestu, deň začiatku a konca trestu, u podmienečných trestov doba podmienky
• spôsob úhrady finančnej pokuty
• poučenie o možnosti odvolania
• podpis
Rozhodnutie musí byť odoslané do 8 dní od ukončenia disciplinárneho rokovania do rúk osoby z družstva, ktorého kolektív, hráč, člen a pod. bol potrestaný. Klub je povinný potrestaného jednotlivca alebo potrestaný kolektív s rozhodnutím oboznámiť. Rozhodnutie disciplinárnej komisie o potrestaní rozhodcu sa zasiela priamo rozhodcovi. Plnú zodpovednosť za vykonanie trestu a uhradenie finančnej pokuty jednotlivca nesie jeho klub. Disciplinárna komisia zaznamenáva disciplinárne tresty do svojej evidencie trestov. Záznam obsahuje presné označenie trestu vrátane článku, podľa ktorého bol uložený, údaj o dĺžke alebo výške trestu, deň začiatku a konca trestu, u podmienečných trestov dobu podmienky.

2. Klub je zodpovedný za vedenie evidencie päťminútových (VT) a desaťminútových (OT) jednotlivých hráčov v majstrovských stretnutiach jednej súťaže rovnakej sezóny. Ak bol ktorýkoľvek z týchto trestov potrestaný aj disciplinárne, v evidencii sa ďalej neuvádza. Po treťom (šiestom, deviatom....) VT alebo OT (všetky druhy sa spočítavajú) v rovnakej sezóne jednej súťaže má hráč automaticky zastavenú činnosť na najbližšie 1 (2,3...) majstrovské stretnutie príslušnej súťaže. Ak hráč po obdržaní tretieho vyššieho trestu (VT, OT) v nasledujúcom majstrovskom stretnutí nastúpi, považuje sa to za neoprávnený štart a bude riešený disciplinárne. Žiadne vyššie tresty (VT, OT) sa do nasledujúcej sezóny neprenášajú.

3. Oznam o automatickom pozastavení činnosti na základe obdržaných vyšších trestov dáva na stránku VHBL zapisovateľ ligy, na informačnú tabuľu predseda ligy najneskôr do 3 dní od skutku.
 

Najviac gólov

Filip Tekula (NHA)   22
Sebastián Knob (BRE)   17
Juraj Lutonský (VTV)   14
Sebastián Dúcky (VTV)   12
Michal Oháňka (VTV)   11
Celková tabuľka

Najlepší­ nahrávač

Damián Prevaj (BRE)   14
Martin Macháč (NHA)   12
Marek Scheuer (NHA)   11
Kamil Rabatin (WDO)   10
Matej Hejsek (WDO)   9
Celková tabuľka

Najviac bodov

Filip Tekula (NHA)   31
Juraj Lutonský (VTV)   23
Sebastián Knob (BRE)   23
Damián Prevaj (BRE)   21
Sebastián Dúcky (VTV)   19
Celková tabuľka